Ook de beste producenten en hun importeurs van overige mousserende wijnen krijgen de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere wijnen. Dit vormt de basis voor de verkiezing beste mousserende Brut verkrijgbaar in 2004. Wijnen uit alle windstreken treffen elkaar in het Kurhaus, een volwassen en waardige presentatie van de "Vin Mousseux".
Misschien ook iets voor u
Spier denkt duurzaam
Onlangs was Frans Smit, managing director van Spier in Nederland. Lars Daniëls praatte uitgebreid met hem en proefde de topwijnen...
Wijnbreinbrekers: Cover crops
Bodembedekkers zijn planten die tussen de rijen mogen groeien en daar vaak speciaal voor worden ingezaaid. De gangbare term is...
Porseleinberg – Een uniek project in Swartland
Al ruim 10 jaar is Porseleinberg in Swartland de trots van Boekenhoutskloof. Wijnbouwer en wijnmaker Callie Louw was onlangs in...
Wijnbreinbrekers: Spontane gisting
Een gisting die wordt voltrokken zonder gist toe te voegen wordt een spontane gisting genoemd. In tegenstelling tot een niet-spontane...
Met recht zelfverzekerd – Jean Smit
Veel wijnmakers en -maaksters uit Zuid-Afrika krijgen meer aandacht dan Jean Smit van Damascene, maar er zijn er maar weinig...
Wijnbreinbrekers: GFV en GLRV
Grapevine Fanleaf Virus (GFV) en Grapevine Leafroll Virus (GLRV) zijn slechts 2 van de 86 virussen die gevonden zijn in...