Arnaud Mortet (24) heeft de technische leiding gekregen van Domaine Denis Mortet in Gevrey-Chambertin. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die in januari 2006 uit het leven stapte. Het domaine geldt met een waardering van *** in de gids Le Classement 2007 als een van de allerbeste in de Côte Nuits. Het beschikt over 11.5 hectare wijngaarden, hoofdzakelijk in Gevrey-Chambertin (o.a. Les Champeaux en Lavaut-Saint-Jacques), alsmede in Chambolle-Musigny (Aux Beaux Bruns) en Fixin. Na de dood van Denis Mortet had oenologe Claire Forestier gezorgd voor de continuering van het bedrijf.
Arnaud Mortet (24) heeft de technische leiding gekregen van Domaine Denis Mortet in Gevrey-Chambertin. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die in januari 2006 uit het leven stapte. Het domaine geldt met een waardering van *** in de gids Le Classement 2007 als een van de allerbeste in de Côte Nuits. Het beschikt over 11.5 hectare wijngaarden, hoofdzakelijk in Gevrey-Chambertin (o.a. Les Champeaux en Lavaut-Saint-Jacques), alsmede in Chambolle-Musigny (Aux Beaux Bruns) en Fixin. Na de dood van Denis Mortet had oenologe Claire Forestier gezorgd voor de continuering van het bedrijf.
Misschien ook iets voor u
Lukas Wiegman is beste sommelier van Nederland
Temidden van een jubelend publiek heeft Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée...
PERSWIJN #3 komt uit op maandag 22 april!
In Perswijn #3 leest u over het gevarieerde wijnaanbod uit de Jura, het unieke talent van monastrell om met extreme...
PERSWIJN Portugese wijnmakerslunch: Tejo van alle kanten
Maandag 15 april 2024 bieden zes wijnmakers uit Tejo wijnprofessionals en pers een begeleide lunch aan om hun wijnen te...
Zwitserse wijnen onbereikbaar? België weet beter!
Is het een mythe, of is het echt onmogelijk om wijn uit Zwitserland te importeren? Het is een vraag die...
Flesaanvraag PERSWIJN #5 2024 (Deadline 11 april)
Geachte importeur, Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #5 2024 (verschijningsdatum 20 juli). Bij...
Voorwoord PERSWIJN #2 2024
Voor Perswijn #2 proefden we wijnen zonder toegevoegd sulfiet, reisden we naar La Clape, gaan we dieper in op Nebbiolo...