Ca' Marcanda, Promis 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Ca’ Marcanda, Promis 2007

Ca’ Marcanda is een project van een ambitieuze buitenstaander, een trotse en koppige Piëmontees die zich met succes op het maken van grote wijnen in Toscane heeft geworpen: Angelo Gaja. In zijn wijnen zie je het karakter terug van de wijnen uit Barbaresco, waar hij  vandaan komt. Ze hebben finesse en elegantie, niet dat machtige en overdadige karakter van veel moderne Toscaanse wijnen.

Wvdw_25_groot.jpg
Ca’ Marcanda is een project van een ambitieuze buitenstaander, een trotse en koppige Piëmontees die zich met succes op het maken van grote wijnen in Toscane heeft geworpen: Angelo Gaja.

In zijn wijnen zie je het karakter terug van de wijnen uit Barbaresco, waar hij  vandaan komt. Ze hebben finesse en elegantie, niet dat machtige en overdadige karakter van veel moderne Toscaanse wijnen. Zelfs in het warme 2007 toont deze wijn elegantie. Het is een compositie van merlot en syrah van Gaja’s domein in Bolgheri, met 10% sangiovese van zijn Pieve Santa Restituta in Brunello.

Vandaar ook de keuze voor de aanduiding Toscana IGT en niet Bolgheri. De geur is breed en complex, met munt, kruidigheid, zoethout en leer, laurier, tabak en kaneel; de smaak is breed en intens, met perfecte tannines na.

Ca’ Marcanda, Promis 2007

Toscana IGT 17 pnt

Kwast, 8

Reageer op dit item

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.