Champagne aan Zee 2004 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee 2004

Op zondag 21 november 2004 organiseert Perswijn voor de derde maal "Champagne aan Zee".

Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd : van 12.00 uur tot 18.00 uur
Entrée : € 17,50

De aanmelding is gesloten.

Op dit evenement zullen meer dan 40 Campagnehuizen ruim 150 verschillende Champagnes laten proeven. De meeste prestigeuse huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende Champagnes en speciale cuvée’s is op korte afstand te maken. Voor eenieder zal het weer een feest zijn een favoriete Champagne te vinden.

Naast de presentaties van de Champagnehuizen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. Afgevaardigden en wijnmakers van een select aantal Champagnehuizen geven uitleg en laten de mooiste champagnes proeven:

De Champagnes van Moët Hennessy Nederland

In deze besloten, doorlopende proeverij krijgt u van de volgende Champagnes een proefglas :
– Krug Grande Cuvée
– Dom Pérignon 1996
– Veuve Clicquot Grande Dame 1995.

Prijs EUR 15,–

Er zal in twee openbare wedstrijden gestreden worden om :
De beste Champagne brut (non millisimée)
De beste Champagne millisimée of prestige cuvée

Voorinschrijving voor Masterclasses en de wedstrijden is noodzakelijk, via deze site.
Het aantal plaatsen is beperkt en de afgelopen jaren waren bijna alle wedstrijden en Masterclasses volgeboekt.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaceldiner, natuurlijk begeleid door Champagne. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag. Boekingen van lunch, diner en arrangementen kunt u bij uw aanmelding aangeven.
Klik hier voor het menu

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 1200 bezoekers. Dit jaar verwachten wij er meer. Er zullen vanaf zaterdag weer totaal 2000-3.000 flessen gekoeld liggen: een logistiek huzarenstukje. Meer dan 60 mannen en vrouwen van het Kurhaus Hotel en de Perswijn Crew zullen er alles aan doen om de dag tot een succes te maken.

Tijdens het evenement zullen Sabreurs op verzoek met de sabel Champagneflessen openen. Dit ritueel vindt zijn oorsprong in de tijd van Napoleon, toen de chevaliers een gemakkelijke manier zochten om een "overwinningsfles" te openen. Na het onthoofden van de fles kan de inhoud gevaarloos genuttigd worden.

Reageer op dit item

nl Nederlands