DOCG voor mousserende Oltrepò Pavese - Perswijn
Nieuws

DOCG voor mousserende Oltrepò Pavese

Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor  mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero).
Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor  mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero). De nieuwe status wordt al van kracht met ingang van de oogst 2007. Stille wijnen uit Oltrepò Pavese blijven gewoon DOC. Het gebied bevindt zich ‘aan de overkant’ van de rivier de Po bij Pavia. Eerder al kreeg binnen Lombardije Franciacorta een DOCG voor mousserende wijn.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item

nl Nederlands