Domaine d'Escausses - Perswijn
Wijn van de week

Domaine d’Escausses

Op rosé wordt door sommige wijnliefhebbers nog wel eens neergekeken. Een wijn die niet serieus mag worden genomen. Toch kan goede rosé is tegenwoordig wel degelijk een serieuze wijn zijn. In de zomermaanden heb je bij een lekker gerecht niet altijd zin in een rode wijn: te warm, te stevig, te veel. Vooral krachtige en smaakvolle rosé is dan een goed alternatief. Dan kom je gemakkelijk terecht bij

rosado.jpg
Op rosé wordt door sommige wijnliefhebbers nog wel eens neergekeken. Een wijn die niet serieus mag worden genomen. Toch kan goede rosé is tegenwoordig wel degelijk een serieuze wijn zijn. In de zomermaanden heb je bij een lekker gerecht niet altijd zin in een rode wijn: te warm, te stevig, te veel. Vooral krachtige en smaakvolle rosé is dan een goed alternatief.

Dan kom je gemakkelijk terecht bij Franse streken waar druiven staan aangeplant die de wijnen veel karakter geven. Gaillac bijvoorbeeld, een streek op de grens van het Zuidwesten en de Languedoc, ten oosten van Toulouse. Een wijnstreek die jammer genoeg weinig bekendheid geniet, misschien omdat hij nogal geïsoleerd ligt, maar waarschijnlijk ook omdat het een streek is die wijnen maakt met een smaak die wat af ligt van het gemiddelde. Dat kan ook moeilijk anders met druiven als braucol, fer servadou, duras of len de l’el.

Toch laat een rosé als deze zien dat hier prima rosé mee kan worden gemaakt. Dit is een blend van duras, syrah en fer servadou, die zorgen voor een volle smaak, in combinatie met mooie zuren. Hij geurt heerlijk naar frambozen en aardbeien, de smaak is krachtig en aromatisch, met rozen, breed en sappig, mollig, met goede zuren en bitters.

Car L’Eau, € 6,95

www.carleau.com

Deze wijn – en veel andere lekkere rosé – is te proeven op ons bijzondere strandevenement a.s. zondag in Zandvoort, Rosé aan Zee. Interesse om te komen? Klik hier.

Reageer op dit item

nl Nederlands