Fourcroy toont nieuwe fles Champagne Deutz - Perswijn
Nieuws

Fourcroy toont nieuwe fles Champagne Deutz

In het fraaie fort Voordorp hield importeur Fourcroy-Lenselink, gespecialiseerd in wijnen voor de horeca, een uitgebreide assortimentsproeverij. Een heerlijke gelegenheid om een paar snoepjes te proeven en even wat leuke krenten uit de pap te halen. Zoals de champagnes van Champagne Deutz, buurman van Bollinger in Aÿ, maar volkomen verschillend.
In het fraaie fort Voordorp hield importeur Fourcroy-Lenselink, gespecialiseerd in wijnen voor de horeca, een uitgebreide assortimentsproeverij. Een heerlijke gelegenheid om een paar snoepjes te proeven en even wat leuke krenten uit de pap te halen.

Het genieten begint bij ons nogal eens met een goed glas champagne, dus trof het bijzonder goed dat Champagne Deutz het tafelnummer één toegewezen had gekregen. Deutz, buurman van Bollinger in het stadje Aÿ, maakt een heel andere stijl champagnes dan zijn fameuze buur. Waar Bollinger heel vineuze en krachtige champagnes maakt, daar heeft Deutz zijn specialiteit gemaakt van de meer lichtvoetige, elegantere mousseux. Voorbeelden daarvan zijn de Blanc de Blancs, waarvan een heerlijke 2002 op tafel stond, en de prestigecuvée Amour de Deutz 1999, eveneens een wijn op basis van 100 procent uit de Côte des Blancs. Geen machtsvertoon dus, maar finesse en fijne zuren. De gewone Brut is een toegankelijk glas champagne, op basis van een derde chardonnay, een derde pinot noir en een derde petit meunier. Een nieuwigheid is de speciale klassieke fles voor deze wijn, een fraai model, waarmee de wijnen van dit huis meer cachet krijgen. In de loop van de tijd zal de gehele serie –ook de rosé- op deze fles komen.

We hadden vernomen dat de overkomst van de wijnen van Penfolds naar Fourcroy aanstaande zou zijn, maar deze primeur konden we niet officieel bevestigd krijgen. Even geduld dus nog, hoewel we die scoop graag zouden hebben…
Wel stonden er wijnen op tafel van andere onderdelen van Beringer Blass, onder meer van Lindemans en het Chianti-huis Gabbiano. Een goed Chianti-huis overigens, dat in 2000 is overgenomen door Beringer, maar gewoon is doorgegaan met het maken van klassieke Chianti’s. Zoals de fruitige en sappige Gabbiano Chianti 2006, op basis van 100 procent sangiovese: elegant, fris, met lekker kersenfruit. De speciale cuvée Alleanza staat in het teken van samenwerking tussen moeder Beringer en dochter Gabbiano. Een wijn die is gemaakt door een samenspel tussen de wijnmaker van Gabbiano, Giancarlo Roman en de wijnmaker van Beringer, Ed Sbragia, op basis van zo ongeveer de helft Toscaanse druiven (sangiovese) met de helft Frans (merlot en cabernet). In alle opzichten een alliantie dus, Alleanza, maar in stijl, door zijn elegantie en frisheid, is toch een heel Toscaanse wijn. Verkwikt stapten we naar buiten, de herfstwind in, om de vallende kastanjes ontwijkend weer in de auto te stappen.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item

nl Nederlands