Het Chileense Wijnconcours: de winnaars zijn bekend! - Perswijn
Nieuws

Het Chileense Wijnconcours: de winnaars zijn bekend!

Op maandag 9 september werden tijdens de Chilean Wine Tour op de ‘Dranken & Pakket Expo’ in Houten de winnaars bekend gemaakt van de eerste editie van het Chileense Wijnconcours, georganiseerd door Perswijn in samenwerking met Wines of Chile en ProChile. Uit 500 inzendingen werden in negen categorieën winnaars gekozen. Daarnaast krijgen 85 wijnen een eervolle vermelding, die samen met de winnende wijnen besproken worden in het speciale Chili-supplement, dat uit zal komen bij Perswijn nummer 6.


In de proefsessies lag de nadruk op de rode wijnen, omdat deze verreweg het belangrijkst zijn in de Chileense wijnproductie, en het meest werden ingezonden. Resultaat: vier winnaars in verschillende categorieën rood.

Bij de witte wijnen is er een categorie minder, omdat er geen wijnen boven de € 25,00 werden ingezonden. Hieruit blijkt duidelijk dat bij Chileens wit de focus op dit moment nog steeds op betaaldbaarheid ligt.

Mousserend en zoet hebben elk één categorie. Beide typen wijn zijn vooralsnog marginaal in Chili. De categorie Rosé kent geen winnaar, maar wel twee eervolle vermeldingen.

De Winnaars

 

Rood tot € 7,50

Rood € 7,50 – € 12,50

Rood € 12,50 – € 25,-

Rood boven € 25,-

Wit tot € 7,50

Wit € 7,50-€ 12,50

Wit boven € 12,50

Mousserend

Zoet

Alpaca Carmenère Reserva 2012

(DGS via Jumbo en C1000)

Luis Felipe Edwards LFE900  2010

(Sligro)

Viña Altaïr Sideral 2009

(Résidence Wijnen)

Viña Errázuriz La Cumbre Syrah 2009

(Jean Arnaud)

Cono Sur Bicicleta Sauvignon Blanc 2012

(Groupe LFE via Mitra)

Veramonte Chardonnay Reserva 2010

(Poot Agenturen)

Matetic EQ Chardonnay 2010

(André Kerstens-Partners in Wijn)

Viña Tarapacá Vino Espumante Brut Método Tradicional

(Vinee Wijnimport)

Viña Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest 2011

(Jean Arnaud)

 

Meer Chili

Bij Perswijn nummer 6 (verschijningsdatum 17 september) zal het speciale Chili Supplement, met daarin alle winnaars, eervolle vermeldingen, en informatie over het wijnland Chili, te verkrijgen zijn. Tevens zal op zondag 27 oktober, tijdens de Perswijn Winterproeverij consumentendag, een begeleide proeverij met Chileense wijnen te volgen zijn.

Reageer op dit item

nl Nederlands