Inter Scaldes, Kruiningen - Perswijn
Grootspraak

Inter Scaldes, Kruiningen

Laten we maar zeggen: uniek in Nederland. Schitterend ‘manoir’ in landelijk groen gelegen, met een prachtige tuin. Claudia Brevet ontvangt je alsof je een privébezoekje aflegt. Alle medewerkers stralen dezelfde gastvrijheid uit.Restaurant: 9,5 Wijnkaart: 5 trosjes

Zandweg 2 – 4416 NA Kruiningen – T 0113-381753 – F 0113-381763

E info@interscaldes.nlI www.interscaldes.nl

Restaurant: 9,5

Wijnkaart:
5_tros.jpg

Laten we maar zeggen: uniek in Nederland. Schitterend ‘manoir’ in landelijk groen gelegen, met een prachtige tuin. Claudia Brevet ontvangt je alsof je een privébezoekje aflegt. Alle medewerkers stralen dezelfde gastvrijheid uit.

Een fraai interieur, zonder overdaad, hier en daar een mooi schilderij als kleurig accent. Perfect gedekte tafel. Heerlijke dingen bij het aperitief overlopend in de amuses, klassiek lekkers, maar ook gerechtjes met een knipoog naar de moleculaire keuken. Heerlijk en verrassend, als altijd. Wat een feest zo te beginnen. Prachtige keus in champagne.

Vooraf albufera, dat is eendenlever, truffel, vichysoisse. Tongfilet daarna, kobujus, meiknol, gebrande mosterd. Perfect. Scheermessen, parelgort. Oesters in het groen. De onvolprezen coquille met truffel in de schelp. Duif, spitskool, worteltjes. Verrukkelijke opeenvolging van heerlijkheden toe. En dan nog die ongelooflijk lekkere zoetigheden bij beste koffie. En ook nog chocolade.

We genoten van een vrijwel volmaakt arrangement van heel mooie wijnen. De sommelier was duidelijk meer communicatief ditmaal. Gelukkig, want hij is een top-vakman, hulde daarvoor. De wijnkaart is hier zoals je kunt verwachten. Vol met de top uit B & B. Duidelijk gericht op klassieke gasten (zoals Belgen). Het is hier altijd geweldig; je hebt nooit het gevoel dat je hier ‘mag’ eten, maar het lukt de brigades werkelijk om je centraal te stellen. Wat een goede gerechten, wat een gastvrouwschap! Het moet er nu maar eens van komen. Een 9,5 en dat vijfde trosje is ook nog verdiend. Gastronoom, wijnliefhebber, ga er maar voor sparen desnoods. Dit moet je meegemaakt hebben. Kwaliteit in warmte en liefde gebracht.


GrootSpraak-klein_1.jpg
Deze restaurantrecensie staat, met nog ruim 500 andere, in Grootspraak 2010, dé restaurantgids voor wijnliefhebbers. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Toegegeven: er zijn handenvol restaurantgidsen, maar in elke gids ontbreekt de extra aandacht voor het lekkere glas of arrangement bij uw maaltijd. Met Grootspraak heeft u eindelijk een gids in handen waarmee u zeker bij het juiste restaurant of de juiste wijnbar terechtkomt.

Meer weten? Bezoek de site

Bestellen? Klik hier

Reageer op dit item

nl Nederlands