Marco Pallanti, verbonden aan Castello di Ama, is door de raad van bestuur van het Consorzio Chianti Classico unaniem gekozen tot nieuwe president. Gekozen tot vice.-president werden Nunzio Capurso, manager van Melini en Machiavelli, en Francesco Colpizzi, voorzitter van de coöperatie van Castelli del Grevepesa.
Pallanti is de opvolger van Vittorio Pozzesi, die zich de afgelopen hard heeft gemaakt voor de eigen positie van chianti Classico, los van Chiantie als geheel. De nieuwe president is oenoloog van opleiding. Naast zijn werkzaamheden voor Castello di Ama is hij ook actief als professor in de oenologie.
Marco Pallanti, verbonden aan Castello di Ama, is door de raad van bestuur van het Consorzio Chianti Classico unaniem gekozen tot nieuwe president. Gekozen tot vice.-president werden Nunzio Capurso, manager van Melini en Machiavelli, en Francesco Colpizzi, voorzitter van de coöperatie van Castelli del Grevepesa.
Pallanti is de opvolger van Vittorio Pozzesi, die zich de afgelopen hard heeft gemaakt voor de eigen positie van chianti Classico, los van Chiantie als geheel. De nieuwe president is oenoloog van opleiding. Naast zijn werkzaamheden voor Castello di Ama is hij ook actief als professor in de oenologie. Hij is de 12e president van het consortium sinds de oprichting ervan in 1924. Pallanti komt aan het hoofd te staan van het Consorzio Chianti Classico op een cruciaal moment in de geschiedenis ervan, te weten kort na de hereniging van producenten binnen één enkele organisatie. Het consortium met als beeldmerk de befaamde zwarte haan vertegenwoordigt vrijwel de gehele productie van dit gebied.
Misschien ook iets voor u
Voorwoord PERSWIJN #3 2024
Voor Perswijn #3 proefden we o.a. wijnen uit Griekenland en Turkije, gaan we dieper in op Bordeaux 2021 en Amarone....
Lukas Wiegman is beste sommelier van Nederland
Temidden van een jubelend publiek heeft Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée...
PERSWIJN #3 komt uit op maandag 22 april!
In Perswijn #3 leest u over het gevarieerde wijnaanbod uit de Jura, het unieke talent van monastrell om met extreme...
PERSWIJN Portugese wijnmakerslunch: Tejo van alle kanten
Maandag 15 april 2024 bieden zes wijnmakers uit Tejo wijnprofessionals en pers een begeleide lunch aan om hun wijnen te...
Zwitserse wijnen onbereikbaar? België weet beter!
Is het een mythe, of is het echt onmogelijk om wijn uit Zwitserland te importeren? Het is een vraag die...
Flesaanvraag PERSWIJN #5 2024 (Deadline 11 april)
Geachte importeur, Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #5 2024 (verschijningsdatum 20 juli). Bij...