Theater van de Smaak - Perswijn
Nieuws

Theater van de Smaak

In het Theater van de Smaak, een nieuw onderwijs concept op de Middelbare Horeca School in ‘s-Hertogenbosch, laat Hugo Linskens studenten en een aantal van hun gastdocenten uit horecabedrijven waarmee de school samenwerkt, kennismaken met de diversiteit van Duitse wijn.

workshop_DU_2_.jpg
Het project “Duitsland Wijnland” starte voor de leerlingen al in november, de ‘leermeesterdag’ heeft plaatsgevonden in februari. Zeven Anbaugebiete werden doorlopen met in totaal 18 wijnen, gesponsord door verschillende leveranciers en importeurs van Duitse wijn.

De school werkt veel met producten uit de nabije omgeving, volgens de filosofie van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Daarbij staan de seizoenen, duurzaamheid en biologische producten voorop. Aangezien onze Oosterburen op relatief korte afstand spannende, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare wijn maken, ligt het volgens Hugo Linskens voor de hand dat deze wijnen een rol kunnen spelen binnen het koken en zoeken naar wijn/spijs-combinaties.

Het project “Duitsland wijnland” wordt een vast onderdeel van het lesprogramma van de Middelbare Horeca School ‘s-Hertogenbosch, met de verwachting dat het zal helpen de toenemende populariteit van Duitse wijn in de toekomst nog meer te verhogen.

Anne van Melick

Reageer op dit item

nl Nederlands