Andermans woorden



Grand Cru

Grand Cru

09-04-2017

Bijna Grand Cru…  Bordeaux van supérieure kwaliteit. Had dit domein 10 kilometer noordelijker gelegen, dan was het een Saint-Emilion Grand Cru geweest!

Opwinding in Bordeaux

Opwinding in Bordeaux

09-04-2017

Primeurs : le millesime [sic!] 2016 s’annonce de haute volée. Au terme de la semaine des primeurs, tous les professionnels s’accordent sur la qualité exceptionnelle des vins.

Unique selling point?

Unique selling point?

06-04-2017

"Dourzame" ontwikkeling De woordspeling is misschien gemakkelijk, toch krijgt de term al zijn betekenis wanneer we de grootste wijngaard van de Dourovallei, met zijn 1006 hectares aan wijnstokken, ontdekken.

Nicht übertreiben

Nicht übertreiben

06-04-2017

Weingut Claes ǀ Mösel ǀ Deutschland Mededeling van ad Bibendum. Men heeft daar kennelijk meer met umlauts dan aan de Mosel zelf.

The Queen of Burgundy

The Queen of Burgundy

28-03-2017

Madame, as she is known to those close to her, has more style in her 80s than most women half her age. She may be petite in size but her intensity and charisma make most people feel small in her presence. She comes alive and the intensity in her blue eyes sharpen when she speaks about her vineyards or her wines. When I ask her how she manages to get so much intensity, depth and energy in her wines, she replies, “It is simple, I love my vines more than most people.”

Zo smaakt een ‘innnovatieve’ wijn

Zo smaakt een ‘innnovatieve’ wijn

28-03-2017

The [wine] is rich golden in color and opens with intense aromas of ripe pineapple and toasted coconut with hints of toasted marshmallow and vanilla bean. Flavors of grilled pineapple, juicy peach, graham cracker and toffee follow, with baking spices and toasty oak. This rich, creamy, and concentrated wine has balanced acidity and a lingering finish that makes it perfect to enjoy on its own or with a variety of foods including English cheddar, cow’s milk blue cheese, grilled fish with lemon butter, roasted pork tenderloin, garden salad with gorgonzola and toasted pecans, shrimp scampi, and bacon-wrapped dates.

Van je collega’s moet je het maar hebben

Van je collega’s moet je het maar hebben

21-03-2017

Ook dit jaar hebben we weer een Late Harvest van Viognier kunnen maken. Helaas mogen wij de term Vendange Tardive niet gebruiken omdat deze door de wijnboeren in de Elzas als merknaam is gedeponeerd. Het is wel apart dat de term ‘laat geoogst’ als merknaam kon worden vastgelegd, maar het is helaas niet anders. Vandaar dat wij de Engelse benaming Late Harvest hanteren.  

Luxe borrel met Lidl

Luxe borrel met Lidl

21-03-2017

Voor elk borrelfestijn de juiste voorjaarswijn! Proef het voorjaar met onze luxe wijnen.  

Fucking busy

Fucking busy

21-03-2017

Sergio Herman opent eind deze maand de deuren van AIRrepublic, zijn nieuwe restaurant in de haven van Cadzand. Reserveren kon sinds gisteren, maar de eerste maand zit het restaurant al meteen volgeboekt. Herman kondigde eind 2015 al aan dat hij plannen smeedde om een derde restaurant te openen in de haven van Cadzand, na Pure C en The Jane. Op 31 maart kunnen de eerste gasten de voeten onder tafel [schuiven] bij AIRrepublic.

De familie Mees is weer thuis…

De familie Mees is weer thuis…

17-03-2017

Nee, sorry, niet de familie Mees van de financieringen of zo, nee, de gevleugelde, de gevederde tak. Het eerste paartje is druk bezig te nestelen in onze voortuin. De locatie is ideaal, in de klimop tegen het hekwerk van onze tuin. Geen kat die er bij kan. Deze kleine gebeurtenis markeert een jaarlijks terugkerend moment: de lente. Belangrijk, want je weet: nieuwe lente, nieuwe wijn!

Subtiele maar essentiële nuance

Subtiele maar essentiële nuance

10-03-2017

We proefden iets nieuws…: wijn met fruit, zo anders dan een fruitige wijn! Tjitske Brouwer en Marc Collard in hun Nieuwe Wijngids over de wijnen van Laurent Combier in Crozes-Hermitage.

Campagne voeren op z’n Frans

Campagne voeren op z’n Frans

07-03-2017

Le candidat d’En Marche est resté longuement sur le Pavillon des vins, visite qui a clôturé son marathon Porte de Versailles. C’est avec du Champagne, offert sur le Pavillon des vins, qu’Emmanuel Macron a clôturé sa visite au Salon de l’Agriculture. Il s’y est longuement attardé. « Je ne peux pas admettre la concurrence déloyale » a-t-il notamment affirmé. 

Scherpzinnige waarneming

Scherpzinnige waarneming

02-03-2017

Aan tafel zitten is beter dan aan tafel staan. Uitspraak van sommelier Jan-Willem van der Hek.  

Bewust leven

Bewust leven

02-03-2017

Tournée Minérale, de [Belgische] campagne die opriep om in februari geen druppel alcohol te drinken, wordt uiteraard niet bijzonder hard toegejuicht door de alcoholproducenten. Winefair riep dan maar zijn eigen versie in het leven: Tournée VINérale.

Federweisser aan de Kaap

Federweisser aan de Kaap

02-03-2017

Moerse lekker Mos - Federweisser Day  Mededeling van Beaumont Family Wines.

Niet lullen, maar vullen

Niet lullen, maar vullen

24-02-2017

Wijn-spijscombinaties zijn niet jouw ding? “Totaal niet. Vroeger wel, inde tijd dat ik nog een tweesterrenzaak in Ouderkerk a/d Amstel had, maar ook toen vond ik al dat collega’s aan het doordraaien waren. Gekke combinaties, gerechten met sherry erbij, dat soort dingen. Als je een sommelier z’n gang laat gaan, gaat-ie freaken. 

Veiling in het kwadraat

Veiling in het kwadraat

17-02-2017

Cape Wine Auction 2017 raises record amount. A seven day Napa Valley winery experience, including a week of ‘insider’ trips to Napa wineries, tickets to the Auction Napa Valley, and dinner at Staglin Family Vineyard with library wines, went for 3 million rand (approximately £180,000 / $225,000) – making it the highest ever bid lot for the auction.

Wijntje

Wijntje

01-02-2017

Van minder dan 2 miljoen dollar per maand komt hij niet rond. Zijn 40-koppige leger aan bedienden kost hem alleen al 300.000 dollar per maand en voor zijn beveiliging moet hij maandelijks zo'n 150.000 dollar lappen. Verder houdt hij ook van een lekker wijntje (30.000 dollar per maand) en reist hij het liefst in een privé-jet (200.000 dollar per maand).

Romantiek op de Veluwe

Romantiek op de Veluwe

01-02-2017

Vier de liefde met ons mee! Valentijnsdag op 14 februari is de meest romantische dag van het jaar; een lichtpuntje vol romantiek. Deze 'dag van de liefde' willen wij dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Verras je geliefde met een Valentijnsdag Arrangement bij de Echoput! Maak een romantische boswandeling door de Kroondomeinen, geniet van een flesje Rosé Champagne op de kamer, verras je partner met een wellness pakket [sic] en schuif aan tafel bij kaarslicht voor een vijfgangen Valentijnsmenu, met veel liefde voor jullie bereid.

Romantiek in Breda

Romantiek in Breda

01-02-2017

Vier de liefde Op dinsdag 14 februari vieren wij graag samen met u de liefde met een Valentijnsdiner in ons Wolfslaar Restaurant. Onze chef-kok Maarten Camps kent de smaak van liefde en weet welke ingrediënten nodig zijn om uw geliefde te verleiden met ons Valentijnsmenu.

Je bent zoals je eet?

Je bent zoals je eet?

12-01-2017

“Eten is één van de nieuwere manieren waarop grote groepen consumenten willen laten zien hoe ze in het leven staan”, zegt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink. “Hippe food- en horecaconcepten schieten daarom als paddestoelen uit de grond.”

Accepteer vrouwen zoals ze zijn

Accepteer vrouwen zoals ze zijn

09-01-2017

Prenez le temps comme il vient Le vent comme il souffle La femme comme elle est.

Rueda zoals we het nog niet kenden

Rueda zoals we het nog niet kenden

12-12-2016

Een serie van 15 topwijnen uit Rueda stond klaar voor jonge sommeliers in Amsterdam, begeleid door [...] ‘gastro tapas met een internationale twist’ […].  Leonie Mooijekind, die in september nog in de regio geweest is, deelde haar passie voor de diversiteit en schoonheid van de streek, moderne kelders en goed onderhouden wijngaarden.

Menselijk vernuft

Menselijk vernuft

12-12-2016

Champagne […] is the dominant force in sparkling wine.  More than that: it’s one of humanity’s happiest achievements, like the invention of the piano or the bicycle.    

Heftig!

Heftig!

12-12-2016

Het zindert, het nerveust, het strest, het verlangt, het beeft en siddert, het juicht, het roept, het feest, het huilt, het smacht – de druivenoogst. Korte nachten en lange dagen voor de wijnmakers. De periode waarin een jaar werk samenkomt.  

  • Bossenbroek B.V. - doorlopend
  • Santa Rita - t/m april 2017
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Banner Kwast tm 1 juni 2017