Château Fourcas-Hosten in Listrac heeft nieuwe eigenaars gekregen. Het zijn de broers Laurent en Renaud Momméja. Ze maken deel uit van de familie Hermès, actief in de verkoop van luxe goederen. De overname van Fourcas-Hosten is overigens geen investering van de groep Hermès, maar is gebeurd uit eigen middelen. De vorige eigenaars, een groep Amerikanene met als belangrijkste aandeelhouder de in New York gevestigde Peter Sichel, voelden zich genoodzaakt tot verkoop,
Château Fourcas-Hosten in Listrac heeft nieuwe eigenaars gekregen. Het zijn de broers Laurent en Renaud Momméja. Ze maken deel uit van de familie Hermès, actief in de verkoop van luxe goederen. De overname van Fourcas-Hosten is overigens geen investering van de groep Hermès, maar is gebeurd uit eigen middelen. De vorige eigenaars, een groep Amerikanene met als belangrijkste aandeelhouder de in New York gevestigde Peter Sichel, voelden zich genoodzaakt tot verkoop, omdat het château door toedoen van de crisis in Bordeaux al sinds 2002 geen winst meer had gemaakt.
Fourcas-Hosten, geklasseerd als Cru Bourgeois Supérieur, dateert uit 1810 en behoort tot de bekendere bedrijven in Listrac. De wijngaard heeft een oppervlakte van 48 hectare en bestaat voor ongeveer 45% uit cabernet sauvignon, 45% merlot en 10% cabernet franc. Jaarlijks produceert het château gemiddeld 22.000 kisten van de grand vin en nog eens 5.000 van de tweede wijn, Les Cèdres d’Hosten. Renaud Momméja zal de leiding over het bedrijf krijgen, terwijl Patrice Pagès aanblijft als technisch directeur.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers: Fenologie
Fenologie is de studie van terugkerende stadia van de levenscyclus van planten en dieren in relatie tot weer en klimaat,...
Wijnwetenschappers: Kees van Leeuwen (deel 2)
Prof. dr. Kees van Leeuwen is hoogleraar wijnbouw aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux (Bordeaux Sciences Agro). Hij was ruim 25...
Overpeinzingen: Marketingcrisis – in moeilijke tijden is het geld voor promotie op
Tijdens de week dat ik in Bordeaux was voor de primeurproeverijen, was te voelen dat de stemming ter plekke niet...
Wijnwetenschappers: Kees van Leeuwen (deel 1)
Kees van Leeuwen is hoogleraar wijnbouw aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux (Bordeaux Sciences Agro) en hoofd van de vakgroep Viticulture...
Primeurcampagne 2023 van start
De primeurcampagne van de nieuwe jaargang Bordeaux start onder moeilijke omstandigheden. Er is vanuit de handel in Bordeaux dan ook...
Overpeinzingen: Klimaatextremen kosten wijnboeren geld
Een van de leukste ervaringen van de primeurweek in Bordeaux is het verblijf op verschillende châteaux, waarbij je rustig aan...